woensdag 26 maart 2014

Saartje muziekschaap


Voor een vriend en vriendin die pas ouders zijn geworden van een mooie dochter heb ik Saartje muziekschaap gehaakt met binnenin een muziekdoosje met het Duitse 'slaap kindje slaap'. Het patroon heb ik uit het boek 'Babycadeautjes haken'. Daarbij moet ik wel toegeven dat het niet meeviel om het wol gehaakt te krijgen. Ik zag letterlijk geen steek. Je moet erg op je gevoel haken. Uiteindelijk heb ik het dan toch volbracht!

7 opmerkingen:

  1. Superleuk dit schaap. Ik heb hem met veel pijn en moeite ook gehaakt maar heb geen idee hoe ik het hoofdje op het schaapje moet plaatsen. Is het nou de bedoeling dat je het hoofdje met de dichte kant op het lijfje naait, of moet je de open kant van het hoofdje nou op het lichaam plaatsen? Ik heb werkelijk geen idee wat nou de voorkant van het hoofdje is, de open of de gesloten kant. Ik hoop dat je mij kunt helpen want ik wil het schaap zo graag afmaken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi,

      Ik ben ook erg lang bezig geweest met het hoofd en het was voor mij inderdaad ook niet helemaal duidelijk hoe het zat. Ik had het hoofd al twee keer gehaakt en nog steeds vond ik de verhouding hoofd-lijf erg raar, de derde keer had ik maar wat gedaan, maar dat viel redelijk goed uit. Ik heb naar eigen inzicht en gevoel gemeerderd en dan weer geminderd en de voorkant van het hoofd open gelaten, zodat het grijze gedeelte erin paste. Dus wat eigenlijk het einde van je haakwerk is (de open kant), is het begin van het hoofd (daar waar het grijs begint).
      Om de grijze voorkop en het achterste gedeelte van het hoofd (wit) mooi met elkaar te verbinden, heb ik ervoor gekozen om eerst een rand wol te haken aan het eind van de grijze voorkop. Daarna heb ik de twee delen aan elkaar geborduurd. Volgens mij heb ik daarna ook nog een losse draad tussen de aanhechting geborduurd, zodat de verbinding minder goed te zien was en de wol meer gelijkmatig verdeeld....
      Snap je het nog?! Best lastig uit te leggen wat je allemaal hebt gedaan om het goed te krijgen, haha. Maar hopelijk kun je hier iets mee en anders kun je altijd weer een vraag stellen. Succes! Ben benieuwd naar het resultaat!

      Verwijderen
  2. Onwijs bedankt voor je antwoord en je duidelijke uitleg. Ik weet nu tenminste van de voor en de achterkant is van het hoofdje. Goed idee om een randje wit te haken op het grijze gezichtje, ik denk dat ik dat ook wel ga doen. Ik heb ook na eigen inzicht gemeerderd in het witte koppie. Ik had hem eerst volgens patroon gehaakt maar vond hem veel te langwerpig, dus maar opnieuw gehaakt en niet helemaal volgens patroon. Ik vond het haken met dat witte spul verschrikkelijk en ik denk niet dat ik er ooit nog iets mee ga maken. Je ziet dus echt geen steek! Nu alleen nog de plaats bepalen waar het koppie moet komen en dan moet het toch gaan lukken. Onwijs bedankt voor je hulp! Gr. Margot

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben deze ook aan het maken, maar zie de steken niet door het harige wol. Met welke haaknaald hebben jullie het genaakt? Heb het garen van het patroon.

    Liefs Elvira

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Elvira,

    Ik zie je berichtje nu pas, sorry. Ik heb het gewoon gehaakt met haaknaald 2,5. Maar ik heb ook echt op mijn gevoel gehaakt, ik vond het ook erg moeilijk om de steken te zien. Succes ermee! Of heb je 'm inmiddels al af?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. waar kan ik ergens het patroon vinden van dit lammetje zonder het boek te moeten kopen :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor het bezoeken van mijn blog! Leuk als je een opmerking achterlaat!